“Защо аз?”

БАЗК е съпродуцент на късометражния филм „Защо АЗ?“ на режисьора Христо Порязов.

На 20 април 2021 г в камерна сцена „Славянска беседа“ беше представен най-новият филм за наркотиците и войната по пътищата на българския Алмодовар – Христо Порязов. Седемнадесетминутният късометражен филм “Защо аз” е с кауза за намаляване на жертвите на пътя. Той вече е с премиери в София и Мадрид. Права пострадал при птп, адвокат застрахователно право. 

На премиерата присъстваха зам. министъра на МТИТС Ангел Попов, Ваня Кастрева от РУО София, Росен Рапчев – ДАБДП, Любка Маринова – бивш служител на КАТ София, Борислав Богоев – НББАЗ, Трайчо Трайков, певиците Есил Дюран и Теди Кацарова, автомобилния състезател Румен Дунев, Красимир Георгиев от АКАБ и други гости и приятели на пътната безопасност.

Късометражният филм е по действителен случай и разказва за дрогиран млад мъж, който убива на пешеходна пътека майка с малкото ѝ дете. Какви са правата на пострадалите при птп, катастрофа. Добър адвокат застрахователно право, обезщетение.

По идея на Владимир Тодоров от БАЗК  и Красимир Георгиев от АКАБ филмът от септември ще бъде прожектиран на бъдещите млади водачи в автошколите в цялата страна. В наши дни шофирането след употреба на наркотични вещества, особено сред младите хора, е все по-често срещана причина за тежки катастрофи на пътя.

Трейлър "Защо аз?"

Share this post

Call Now Button