За нас

Кои сме ние

Цели и Задачи

Българска асоциация на пострадали при катастрофи е учредена в началото на 2006 г. като неправителствена организация, която участва активно в обсъждането и решаването на проблемите, касаещи безопасността на движението.

Основна нейна задача е подпомагането на пострадали при ПТП лица и техни близки, както и взаимодействие с държавни органи, институции и нестопански организации с оглед намаляване и предотвратяване на пътно-транспортните произшествия.

Кампании и Инициативи

От учредяването на асоциацията до сега сме провели десетки национални кампании в партньорство с Български червен кръст, Пътна полиция, Министерство на транспорта информационните технологии и съобщенията, Министерство на здравеопазването и др. Инициирали сме и сме подкрепяли законодателни промени, свързани с увеличаване наказанията на убийците на пътя, по-високи глоби за водачите, употребили алкохол, мерки срещу купуването на шофьорски книжки, фиктивни годишни технически прегледи на автомобилите и други проблеми.

Пострадалите при ПТП и техните близки могат да получат безплатни съвети и съдействие за правата си и процедурите за тяхното реализиране на телефон: 0 700 17 112. /на цената на един градски разговор/.

Call Now Button