“Запазете живота на децата” – един филм на Люк Бесон

Според данни на Световната здравна организация 500 деца всеки ден загиват при пътни катастрофи в световен мащаб. В опит да повиши осведомеността за тази криза на пътната безопасност, Жан Тод, президент на FIA, международната федерация по автомобилизъм и специален пратеник на генералния секретар на ООН за пътна безопасност, през 2015 г. се обръща към световноизвестния режисьор на филма Люк Бесон, за да представи мощен визуален филм съобщение, подчертаващо опасностите, пред които са изправени децата по целия свят.

Заснет на място в Южна Африка и Париж, филмът, първият му за хуманитарна кампания, показва опасностите, с които всеки ден се сблъскват децата на пътуването си до училище, независимо дали са причинени от липсата на безопасна инфраструктура в градовете на Южна Африка или интензивен трафик на голям европейски град.

Филмът е шокиращо събуждане, но това е съществена част от ангажимента на FIA за подобряване на пътната безопасност в световен мащаб.

Филмът е заснет в продължение на четири дни – два в шикозния 7-ми район на Париж и два в град Уелингтън в Южна Африка, който се намира на около 70 километра навътре от Кейптаун.

Той включва професионален екип, подпомогнат от около 30 ученици от филмовото училище, създадено от Бесон в предградията на Париж в неговия Сите дю Синема.

Save Kids Lives

Share this post

Call Now Button