Владимир Тодоров: Видеорегистраторите щяха да ни кажат фактите за катастрофата

Ако имаше мобилно видео наблюдение, сега щяхме да знаем без хипотези, а с реални факти какво се е случило на АМ “Тракия” при катастрофата с автобуса, каза в студиото на “Още от деня” председателят на Асоциацията на пострадалите при катастрофи Владимир Тодоров.

Трябва да се вгледаме и в себе си, не толкова в институциите, защото ако пътниците бяха използвали колани, а най-вероятно те са имали такива, понеже автобусът е нов, може би щеше да е друга картината, коментира още той.

Владимир Тодоров, председател на Асоциацията на пострадалите при катастрофи: Законът изисква когато има колани, те да се използват, но има пропуски, не всички

фирми призовават да се използват тези предпазни колани, другият проблем е – не съм чул имало ли е случай пътен полицай да се качи в автобуса и да глоби пътник, ако няма колан. По нормативи там, където има магистрала с допустима скорост 140 км в час, трябва да има и мантинела и от двете страни на платното, не само по средата. При видеорегистратори може да се види и проследи, ако има мобилно видео наблюдение, ще става ясно какво се е случило и няма да има хипотези, а реални факти.

http://news.bnt.bg/bg/a/vladimir-todorov-video-registratorite-shchyakha-da-ni-kazhat-faktite-za-katastrofata

Share this post