Владимир Тодоров: Предлагането и купуването на наностикери за табелите на колите е престъпление

Предлагането и ползването на наностикери за регистрационните табели на автомобилите е престъпление – и този, който си купува, и този, който продава, носят отговорност. Това заяви в предаването “Преди всички” Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи. Той визира чл. 345 а от Наказателния кодекс, който предвижда наказание от 3 до 10 години лишаване от свобода:

Има опит за манипулиране на регистрационен номер, което е престъпление.

Анита Гьонева сигнализира “Хоризонт” за предлаганите по мейл наностикери за скриване на номера на колата от контролните камери на КАТ. Тя обобщи реакцията си при получаването на въпросния мейл, докато държавните институции дават заявка да де преборят с войната по пътищата:

Възмущение, гняв, изненада как е възможно – всеки ден слушаме какви неща стават по пътищата, колко невинни хора са загинали, пострадали и в същото време някой с лека ръка ни предлага да избягаме от наказанието, което трябва да понесем, ако не сме изрядни участници в движението.

Следва да има механизъм, по който такива неща да се предотвратяват, смята Гьонева.

Трябва да бъдат информирани и прокуратурата, и Икономическа полиция, подчерта Тодоров:

Аз съм сигурен, че когато прокуратурата се заеме, този сайт ще изчезне.

Тези стикери реагират само на светкавица, тоест през деня те не действат, допълни Владимир Тодоров.

По думите му, в България има много малко камери, а срещу премахването на предупредителните табели за камери надават вой тези пътни хулигани, които карат с превишена скорост.

Още по темата слушайте в звуковия файл.

http://bnr.bg/post/100839904/nanostiker

Share this post

Call Now Button