Супер радари ще дебнат по пътищата от 1 март!

Вестник “24 часа” публикува карта с обозначение на местата, където ще бъдат поставени супермодерните уреди.

 Супермодерни радари ще дебнат денонощно на 30 места по най-натоварените пътищата от 1 март и ще “ловят” всеки шофьор, каращ бясно.”Неподкупните полицаи” ще заснемат за по-малко от секунда колите, които се движат с превишена скорост.За да изненадат повече нередовни шофьори, от КАТ ще монтират два пъти повече кутии – 30, за 15-те радара и ще ги местят постоянно, обяснили от службата.Местата са подбрани заради многото катастрофи със смъртни случаи, станали там.”24 часа” цитира експерти, според които само за 12 месеца устройствата ще спасят поне 100 души от смърт на пътя.В началото се очаква радарите да заснемат поне по 1500 нарушители дневно. Около месец по-късно шофьорите, престъпващи закона обикновено намалявали 10 пъти, категорични били френски специалисти с опит в ползването на техниката.От Пътната полиция се надяват до края на годината да успеят да купят още 20 радара, с които ще бъдат обхванати всички международни трасета през страната ни.

Севлиево, преди и след Велико Търново, преди Варна.

– на пътя София – Бургас – преди Ихтиман, между Пазарджик и Пловдив, между Чирпан и Стара Загора, край с. Подслон, край с. Съдиево, след Сливен

– на пътя Бургас – Варна – след Поморие, след Несебър

– на пътя Варна – Балчик – след Варна

– на пътя Враца – Видин – преди и след Монтана

– на пътя Ботевград – Враца – край Скравена

– на пътя Бяла – Русе – два радара преди Русе

– на пътя Благоевград – Кулата – след Благоевград и преди Сандански

Преди две години от компанията “Роуд ейнджъл мобайл” (Road-angel-uk.co.uk) , съобщиха че са създали приложение за мобилни телефони, което измерва скоростта, с която се движи автомобилът ви, и ви известява по телефона за контролни камери по трасето.

Share this post

Call Now Button