Старт на кампанията „Обектив на пътя“

Днес на пресконференция в НДК, Българска асоциация на пострадали при катастрофи даде старт на кампания за пътна безопасност „Обектив на пътя“.

Инициативата има за цел да се намалят пътно транспортните произшествия; да се намали агресията по пътищата, на която ежедневно сме свидетели; да се повиши дисциплината на водачите на МПС и да се санкционират шофьорите, които нарушават правилата за движение по пътищата и застрашават живота на всички около тях.

За това в продължение на два месеца няколко десетки автомобила (на партньорите на инициативата), снабдени с видеорегистратори ще се движат и ще записват какво се случва на пътя.

Приоритетно видеорегистраторите ще бъдат инсталирани в автомобили, които почти денонощно са на пътя – линейки, таксиметрови, куриерски и репортерски автомобили. Заснетите видеоклипове или снимки, показващи опасно поведение ще се качват в специална галерия (http://alltimecams.com/videogallery). Кампанията има и състезателен характер. В нея могат да се включат и други участници, като няма ограничение относно вида на записващото устройство (камера за кола, телефон, фотоапарат). За улеснение на всички, които желаят, а и за да дадем възможност на повече хора да се включат в кампанията на разположение са двадесет камери за автомобили, които могат да се ползват безплатно за няколко дни по време на инициативата.Повече информация за инициативата – ТУК.Всеки месец ще се излъчва най-гледан видеоклип или снимка, а най-грубите и опасни нарушения ще се подават като сигнал до санкциониращите органи.Наред с нарушенията, обаче, ни се иска да покажем и проявите на човечност и добрия пример на пътя. Затова ще имаме и специална рубрика за видеоклипове, показващи положителното и толерантно отношение.

 

Партньори на инициативата:
– Съюз на българските автомобилисти;
– Център за Спешна Медицинска Помощ;
– ЗАД „Булстрад”;
– Транспрес ООД;
– „ЕНА“ първа помощ;
– AllTimeCams;
– Advance Security Solution;
– Журналисти от национални медии.

Share this post

Call Now Button