ОД на МВР – София в партньорство с БАЗК стартират нова превантивна кампания

Карай разумно, животът е с предимство!“ е фокусирана върху преосмисляне на поведението ни на пътя и отговорността пред себе си и другите в името на всеки спасен човешки живот.

Осигуряването на по-безопасна среда на пътя е приоритетна задача в превантивната дейност на ОДМВР – София. За постигането й работим по реализирането на редица дейности в активно сътрудничество с държавни институции и неправителствени организации – заяви директорът на областната дирекция старши комисар Мариета Иванова при представянето на кампанията„Карай разумно, животът е с предимство!“. Днес бе даден официален старт на най-новата инициатива на ОДМВР – София, която се осъществява в партньорство с Българската асоциация на пострадали при катастрофи. Мариета Иванова изрази благодарност към талантливите български младежи за засвидетелстваната съпричастност към общата кауза, изразявайки по този начин своята непримиримост към безразсъдството зад волана и игнорирането на правилата. Директорът на ОДМВР – София изрази увереност, че заразяващият им ентусиазъм ще помогне посланието на кампанията да достигне до хората, ще ги накара да преосмислят поведението си на пътя, ще ги направи по-дисциплинирани и отговорни пред себе си и другите, в името на всеки спасен човешки живот.
Идеята на организаторите е думите да се превърнат в действия, така че с общи усилия да се промени черната статистика за катастрофите в България. Новата кампания е продължение на миналогодишната инициатива „Децата обща грижа и споделена отговорност“, фокусирана върху засилване на родителския контрол и отговорност при предоставяне при предоставяне на моторни превозни средства за управление от децата.

Share this post

Call Now Button