Нова интерактивна площадка по БДП

На 23.06.2021 г. беше открита нова интерактивна площадка по безопасност на движението по пътищата в ж. к. Младост в столицата. Площадката е изградена по идея на полк. Емил Кузманов от инициативния комитет на жителите на ж. к. Младост, с подкрепата на Българска асоциация на пострадали при катастрофи и Съвета по безопасност на движението на децата в София към Столична община.

Съоръжението е разположено в междублоковото пространство до бл. 372 на ж. к. Младост 3 и е едно от малкото по рода си, тъй като достъп до него имат деца от всички възрасти по всяко време. Всяка седмица по график на площадката ще се провеждат обучения за деца и други мероприятия за безопасност на пътя.

В непосредствена близост до мини-полигона Българска асоциация на пострадали при катастрофи монтира табло със съвети към родителите за безопасно превозване на децата в автомобила, както и към пешеходците и велосипедистите.

На събитието деца от школата на художника Иван Яхнаджиев рисуваха “летни” картини.

Празника споделиха зам. кмета на район Младост – Мария Грозева, Росен Рапчев от ДА “Безопасност на движението по пътищата”, Петранка Недялкова – БЧК, инсп. Мария Ботева – “Пътна полиция” ГДНП, Владимир Тодоров БАЗК, Мими Иванова и Развигор Попов.

 

 

Share this post

Call Now Button