Национална кампания по пътна безопасност – „Малки и големи заедно на пътя”

Стартира национална кампания по пътна безопасност – „Малки и големи заедно на пътя”. Тя е под егидата на министъра на транспорта,  информационните технологии и съобщенията Александър Цветков, с подкрепата на ИА „Автомобилна администрация”, „Пътна полиция” при СДВР, Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи, както и браншови организации на превозвачи. Организатор е Волво България.
На старта на кампанията беше направена демонстрация на „мъртвата зона” на видимост при камионите, както и инспекторите на ИА „Автомобилна администрация” и „Пътна полиция” спираха тежкотоварни и леки автомобили и раздаваха информационни брошури и стикери на водачите.
Целта на инициативата е да повиши информираността на водачите на леки автомобили за спецификите на движение на камионите и добрите практики за безопасност на пътя при взаимодействие с тях. В същото време се отправя призив към водачите на тежкотоварни автомобили да бъдат по-толерантни към леките автомобили, да улеснят трафика и да повишат общата сигурност на пътя.

В рамките на кампанията ще бъдат организирани серия от публични събития и инициативи, ще бъде издадена информационна брошура със съвети към водачите на леки и тежкотоварни автомобили, ще бъде проведена образователна радиокампания и ще бъдат разпространени 100 000 стикера за автомобили с посланието „Аз съм толерантен, а ти?”.

Share this post