Мото рок фестивал “Да кажем НЕ на безразсъдното шофиране!”

От 31. 08. до 02.09.2012 г. в с. Мадара обл. Шумен се проведе първият по рода си мото рок фестивал “Мадарски конник” под мотото: “Да кажем НЕ на безразсъдното шофиране!” Инициатори на мероприятието  бяха мотоклуб “The Devils” гр. Шумен, кметство Мадара, младежката организация на ГЕРБ, КАТ, Българска асоциация на пострадали при катастрофи. В мотосъбора взеха участие  мотористи от цялата страна, като най-малкият бе едва на 5 години.

Първия ден бе открит с рок концерт. На следващия ден свещеници осветиха както мотоциклетите, така и мотористите. Следваше атрактивна надпревара “Да събудим синовете на вятъра!”, в която участниците показаха знания както за правилника за движение по пътищата, така и майсторско  управление на мотоциклети в различни видове състезания. Представител на КАТ Пътна полиция Шумен изнесе беседа за безопасното шофиране, за повишаване културата на движение и намаляване жертвите по пътищата, която бе изслушана с голямо внимание и интерес. На видеостена бяха прожектирани клипове във връзка с безопасността на движение, предоставени от Българска асоциация на пострадали при катастрофи и КАТ. Фестивала продължи с обиколка от с. Мадара, гр. Шумен и обратно, с която бе почетена паметта на загиналите при ПТП. След обяда се проведоха забавни игри с участието на мотористите – бутане на варел с мотор, бавно каране, канадска борба, конкурс “Красавицата и звяра”, на който бяха избрани най-красив и най – грозен мотоциклет. Представителят на Асоциацията  Валери Калоянов връчи грамоти и подаръци на победителите в отделните кръгове с пожелание за безаварийно и внимателно движение по пътищата.

Напрегнатият ден завърши с голям рок концерт, като гвоздеят на програмата бе участието на Васко Кръпката.

В неделя, отпочинали след двудневното състезание, участниците  се отправиха към родните си места с надеждата, че това няма да е последната среща.

Share this post

Call Now Button