Кои са най-невнимателните и груби шофьори на пътя

Преди да сервираме новината, която така или иначе не ни изненадва, искаме да подчертаем, че данните са продукт на статистика, а не на наше лично мнение.

Van Monster e най-големият британски портал за продажба на бусове втора ръка, който наскоро е провел проучване сред 2000 от клиентите си. Целта е била да се установи как марката автомобили кореспондира с поведението на шофьорите на пътя.

И тук трябва да подчертаем, че не става дума за личностни характеристики на хората, предпочитащи дадена марка, а само за поведението им на пътя.

Резултатите от проучването сочат, че шофьорите на Audi са най-невнимателните, грубите и опасните на пътя.

От Van Monster казват, че те са най-склонни да заемат по две паркоместа, да паркират на забранени места и да причиняват щети на други автомобили.

На второ място са шофьорите на автомобили BMW, които най-често нарушават правилата на движение с неправилно изпреварване, превишена скорост и забранени завои. След тях се нареждат феновете на Mercedes.

Хората с Range Rover пък са тези, които най-често чупят огледала и одраскват други автомобили при отваряне на вратите, което е напълно закономерно предвид размерите на тези коли.

Каращите Mazda са най-склонни да свалят прозореца си и да напсуват друг участник в движението, сочи статистиката на Van Monster.

От другата страна на уравнението са собствениците на Honda и Hyundai, които са определени като най-отговорните и внимателни участници в движението.

За никого не е изненада, че собствениците на Volvo коли са определени като най-внимателните, любезните и отговорните шофьори.

 

Източник:

Симеон Керемедчиев, lifestyle.bg

Share this post

Call Now Button