Документален филм “Катастрофа”

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи разпространява безплатно документалния филм “Катастрофа” сред училищата в България. Документалният филм “Катастрофа” представя личната история на една българска жена, загубила съпруга си при нелепа автомобилна катaстрофа. Загубата на най-близкия човек, на главата на семейството се превръща в катастрофа за близките му. Целият им живот се преобръща с главата надолу и те са принудени да започнат всичко отначало.

Авторите Георги Донков и Виктор Ангелоев показват през призмата на личното нещастие драмата на хиляди български семейства, чийто близки са загинали или пострадали при автомобилни катастрофи.

Фактите са красноречиви. За последните три години у нас са станали: – 21 378 тежки катастрофи; – 2 862 са загинали; – 25 896 са ранените; по вина на водачи, употребили алкохол – са загинали 154 души и – 1619 са ранени; заради превишена скорост – 1472 са починали и – 17 525 са ранените; за последните три години на пътя са загинали – 605 деца и младежи, а – 8214 са ранени;

Във филма са използвани автентични кадри (непоказвани досега от български тв екип), които са заснети в реална обстановка по време на тримесечните дежурства с реанимационен екип на Бърза Помощ – София. “Катастрофа” е реален филм, за нещата, които се случват по пътищата в България, а посланието му е дълбоко човешко – да бъдем толерантни и внимателни на пътя. Както казва главната героиня Румяна: “Катастрофата остава за живите…ежедневно, ежечасно”. И всички ние носим отговорност за това.

 

Не забравяйте да ни потърсите ако имате нужда от безплатен адвокат или специалист по застрахователно право.

Share this post

Call Now Button