Ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортните произшествия

С резолюция на Асамблеята на Организацията на Обединените нации от 26 октомври 2005 година за повишаване безопасността на движението по пътищата в целия свят се отправя призив към правителствата и международната общественост, всяка трета неделя на месец ноември да бъде ден за  възпоменание на жертвите от пътнотранспортните произшествия. През 2010 година денят е 21 ноември. На тази дата се почита паметта на хилядите хора, загинали без време по пътищата в следствие на пътнотранспортни злополуки.

Всеки месец десетки българи – мъже, жени и деца приключват своя жизнен път или биват осакатявани поради чужди или свои грешки на пътя. И докато нещастията, причинени от катастрофи се отчитат като статистика, семейства остават завинаги без своите близки, с ограбени съдби и болка до края на живота им.

Нека заедно – всички институции и участници в движението, с повече воля и упоритост обединим усилията си и от възпоменание към жертвите пристъпим към конкретни действия  за постигане на нова култура в движението и направим нашите пътища по-безопасни за всички.

На този ден нека си спомним за тези, които не са между нас, да почетем тяхната памет и изкажем съчувствие към семействата им!

МЯСТО:

Храм Свети Седмочисленици, /градинката на ул. Граф Игнатиев/, София

ЧАС и ДАТА: г.

11:00 ч.

21/неделя/ 11.2010 г

Share this post

Call Now Button