Благородна инициатива зарадва децата на 32-ро СОУ “Св. Климент Охридски” в столицата

Служителите “Интерамерикан България” и Българска асоциация на пострадали при катастрофи организираха конкурс за детска рисунка на тема “Аз знам правилата за движение” в столичното 32-ро СОУ „Св. Климент Охридски”. В конкурса се включиха 135 деца и на журито, съставено от организаторите, му беше много трудно да избере най-добрите рисунки.

На тържествена церемония, проведена на 11.11.2011, сред много развълнувани и щастливи деца бяха връчени наградите на победителите в конкурса. Първа награда спечели Ана-Мария Лазарова от 4а клас. Тя получи отличието си от Светла Панчева – финансов директор на “Интерамерикан България”. На второ място беше класирана Мария Йорданова от 2а клас. Нейната награда беше връчена от Владимир Тодоров, председател на БАЗК (Българска асоциация на пострадали при катастрофи). Трета е Габриела Антова от 4е клас. Тя получи наградата си от Александър Попчев – директор “Продажби и маркетинг” на “Интерамерикан България” ЗЕАД. Останалите 9 деца, чиито рисунки ще бъдат включени в календара на дружеството за 2012 г са: Владислав Неделчев от 2в, Андреа Чофралигова от 4а, Йоанна Лашкова от 2д, Евгения Цалева от 4а, Йоана Иванова от 2а, Христина Добрева от 4е, Калина Христова от 4е, Тея Тошева от 2а и Иван Миков от 4д клас.

Отличените малки художници получиха специални награди от “Интерамерикан България” и БАЗК. Победителката беше наградена с курс по рисуване и професионални пособия за рисуване. А класираните на следващите места деца получиха професионални пособия за рисуване, които да ги насърчават да развиват таланта си. Председателят на БАЗК Владимир Тодоров връчи на заелите първите три места деца детски седалки за автомобили, а на останалите девет – специални бутилки за велосипед исветлоотразителни ленти. За всички 135 деца бяха закупени малки пакетчета с лакомства.

Share this post

Call Now Button