Бизнесмен организира протест срещу свалянето на номерата на служебни автомобили

Бизнесменът Веселин Илчев обяви, че на 22 април се организира протест в цялата страна срещу санкциите, в който ще се включат много транспортни фирми. Причината за недоволството е, че според Илчев свалянето на номерата на служебните автомобили при нарушение на водачите е санкция, която не засяга нарушителя.

“Не може ти да сваляш моите номера на маята кола, заради чужди грешки”, обяви бизнесменът в студиото на “България сутрин”.

Веселин Илчев обясни още, че иска да се ползва чуждестранен опит и при платени актове и глоби номерата на служебните автомобили да се връщат веднага, за да може с тях да се работи, защото иначе сега при 6 месечната дерегистрация фирмите търпят сериозни загуби. ,

Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи се съгласи с това. Той обаче призова представителите на транспортния бизнес да контролират по – добре водачите, които наемат.

“Това е транспортна компания. Тя трябва да извършва контрол както върху превозното средство, така и върху хората, които наема”, подчерта той пред Bulgaria ON AIR.

Тодоров даде за пример шофьорите в градския транспорт, които са проверявани с дрегер всяка сутрин.

https://www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2018-03-26/biznesmen-organizira-protest-sreshtu-svalyaneto-na-nomerata-na-sluzhebni-avtomobili

Share this post

Call Now Button