Беседа за безопасността на пътя с ученици от Своге.

На 7. юни 2012 от 11:00 часа в читалище “Градище” – гр. Своге РУ “Полиция” – гр. Своге и Българска асоциация на пострадали при катастрофи (БАЗК) организираха лекция-беседа по въпросите на безопасността на движението.

Инициативата е част от националната кампания на Пътна полиция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”, провеждаща се от 1 – 15 юни с цел осигуряване на безопасни ваканционни месеци на всички деца.

На беседата присъстваха ученици от горен курс на обучение от НОУ “Иван Вазов” и ПГ “Велизар Пеев” – гр. Своге.

Владимир Тодоров (председател на УС на БАЗК) припомни основните правила за движение на пешеходци, велосипедисти и пътници, като прожектира кратки, но изключително въздействащи видеоматериали за последствията от невниманието на пътя.

Учениците получиха и информационни листовки със съвети, както и пожелания в началото на следващата учебна година да няма отсъстващи от училище, поради пътни инциденти.

На събитието присъстваха и кмета на гр. Своге – г-н Жоро Цветков, г-жа Любка Маринова – бивш говорител на КАТ-ПП – София, организатора на събитието г-н Бисер Панчев – РУП – Своге, както и местни медии.

Share this post

Call Now Button