БАЗК традиционно подкрепи вече петото поредно издание на “Младите водачи реагират”

На 14 и 15 юни 2013 г. се проведе петото издание на състезанието за млади автомобилисти “Младите водачи реагират” в Стара Загора. Седемнадесет момичета и момчета на възраст от 18 до 30 г. се надпреварваха за титлата “Най-отговорен млад водач” на импровизирания полигон на площада пред Община Стара Загора. В практическия етап на състезанието, постиженията на 15-те участници с най-добри резултати от теоретичния изпит, бяха оценявани от съдийска комисия, която присъди купата на победителя и титлата “Най-отговорен млад водач” на 20-годишния Димитър Иванов, студент първи курс в Академията на МВР. Само с осем наказателни точки – в дисциплината “оказване на долекарска помощ”, студентът с две години стаж зад волана и спечели първото място в комплексното класиране, като премина теоретичния тест и изпълни елементите на състезателното трасе без нито една наказателна точка.

Традиционно Българска асоциация на пострадали при катастрофи подкрепи състезанието, а победителя – Митко получи чисто нов комплект тонколони.

Инициативата има за цел да привлече вниманието на младежите, наскоро придобили правоспособност към рисковете на пътя и отговорността им като водачи на МПС. Те доказваха блестящи шофьорски умения с отговорно и прецизно шофиране, познаване на Закона за движение по пътищата и умения за оказване на долекарска помощ на пострадал при пътнотранспортно произшествие. Инициативата на младежки организации- Младежки общински съвет, форумът на младите любители на автомобили STZCARFANS и БМЧК, се превърна в истински празник, благодарение на Община Стара Загора и Младежки дом, ОД на МВР сектор “Пътна полиция”, БАЗК, СБА и др.

Share this post

Call Now Button