БАЗК партнира на БЧК при организирането на детски празник за Световния ден на първата помощ

Присъединете се и вие към тържественото отбелязване на Световния ден на първата помощ на 12 септември т.г. /събота/ в 11, 00 часа в градинката пред НДК.
Развлекателни игри и подаръци, викторина с награди, рисунки на асфалт, богата музикална програма, инсценировки на пътни инциденти, демонстрации по оказване на първа помощ и  техники за пасивна безопасност на децата са част от инициативите, с които ще бъде отбелязан Световният ден на първата помощ, който тази година се провежда под мотото «Първа помощ за по-безопасно бъдеще». Дни преди първия учебен звънец, БЧК, КАТ “Пътна полиция” при СДВР, Столична община, СБА, Българска асоциация на застрахованите и пострадали при катастрофи, Фондация «Приказка за пътя», ЗД «Лев Инс», Faber Castell-България, «Олинеза» ООД и др. обединиха усилията си за опазване живота и здравето на децата и младежите на България, които са сред най-честите жертви на «войната» по пътищата.
В 12,00 ч. всички заедно ще образуваме традиционната за този ден човешка верига, символизираща петте елемента на оказването на първа помощ, а децата ще отправят своя апел към българската общественост за намаляване на пътнотранспортните произшествия.
На 14 септември т. г. децата ще връчат лично своя апел на депутатите от 41-вото Народно събрание на РБългария, за да бъде огласен от парламентарната трибуна в първия учебен ден.
———————————————————————————————————————–
По предложение на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец всяка втора събота на месец септември се отбелязва Световният ден на първата помощ, който тази година е под надслов “Първа помощ за по-безопасно бъдеще”. Тревожната статистика на пътния травматизъм потвърждава, че децата и младежите са сред най-уязвимите и незащитени участници в пътното движение. Дни преди започването на новата учебна година, децата на България ще отправят апел към цялата общественост, към българските държавници и политици, към своите родители за безопасно и разумно поведение по пътищата.

Владимир Тодоров /председател на УС на БАЗК/

БАЗК подари няколко детски седалки и каски за велосипедисти.

Демонстрира употербата на детски седалки.

Точно в 12:00 часа всички се хванаха за ръце и образуваха жива верига пред НДК.

Share this post