Българскo видео, представенo от БАЗК спечели награда на международен филмов фестивал.

Българска асоциация на застраховани и постадали при катастрофи беше поканена на Втория Global Road Safety Film Festival, който се проведе на 18-ти и 19-ти февруари 2010 в Маракеш/Мароко.
Целта на фестивала е да се споделят най-добрите практики, да се създаде световен център на мултимедиен ресурс, свързан с пътната безопасност, което ще осигури възможност за изпълнение и развитие на всички програми по превенция.
Участие взеха представители от 27 страни.
България, представлявана от БАЗК взе награда за регион Европа с видеото “Изборът” на Петя Ценова – студент от Свободен Университет – Варна.
БАЗК участва с общо 4 материала:
1. Видеоклип “Изгубени души” – Яница, насочен към алкохола като причина за пътни произшествия, неизползването  на предпазните колани. Животът на младия човек може да бъде загубен за миг  и за това могат да допринесат и приятелите.
2. Видео  “Изборът” – режисьор Петя Ценова. Това е нейната дипломна работа.
3. Видеоматериал, “Driving And Drinking? No, Thanks!” – създаден от тинейджъри от София – 138 СОУ, и предназначен за техни връстници. Катастрофите през погледите на юношите. Младите автори сравняват автомобила със зареден пистолет, в  ръцете на пиян…
4. ТВ клип “Шофирай разумно! Спазвай правилата!” Той е създаден от Българската асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи и Столична община. Не можем да повярваме, че и ние или наши близки можем да бъдем две цифри от годишната статистика на загиналите по пътищата! Да сме разумни на пътя, да спазваме правилата, за да спасим човешкия живот!

Share this post

Call Now Button