България на 93 място по качество на пътищата, преди нас са Танзания и Ботсвана

Въпреки твърденията, че погледната отгоре страната ни е заприличала на пръстен от магистрали, за поредна година се оказваме на дъното в класацията за качеството на инфраструктурата.

България заема едва 93-о място в новия рейтинг Global Competitiveness Index, който ежегодно се изготвя от Световния икономически форум.

В класацията попадат общо 137 държави. С по-добри пътища и магистрали от нас са държави като Никарагуа

(54), Пакистан (76), Гана (78), Ботсвана (80), Хондурас (81), Сенегал (83), Танзания (90) и още редица екзотични държави. България получава 3,4 от максималните 7 точки. С толкова са оценени още Виетнам и Уганда. Непосредствено след нас са Уругвай, Аржентина, Етиопия.

В същото предаване Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи, посочи, че най-тежките нарушения, които ще оскъпяват застраховката “Гражданска отговорност”, са шофиране след употреба на алкохол или наркотични вещества, участие в произшествие с ранени или загинали и каране на автомобил без шофьорска книжка. Именно заради това е доказано, че системата “бонус – малус” работи, допълни Тодоров:

“В резултат на тази система има намаляване на тежките катастрофи, намалява и броят на загиналите и ранените, така че стискаме палци поне от началото на следващата година да имаме работеща “бонус – малус” система”.

Източник: .uab.org

Share this post

Call Now Button