Българин, шофирал с над 200 км/ч в Литва, се разминал със 130 евро

Полицията в Литва задържа 27-годишен българин, който летял с джипа си с над 200 км/ч. По време на цялото си пътуване на литовска територия мъжът поддържал висока скорост със своя “Мерцедес”. На магистралата нашенецът вдигнал над 200 км/ч при ограничение от 130. Последователно той бил засечен от стационарни камери за измерване на скоростта в общо три области на страната, информира “Труд”, позовавайки се на местно литовско издание.

Полицията успяла да го хване, едва след като преминал през половин Литва. Властите го задържали на изхода на град Мариямполе, през който той карал със 154 км/ч при максимално допустими 50 км/ч.

Бързо разследване на органите на реда установило, че българинът изминал 230 км от латвийската граница до литовския град Мариямполе едва за час и половина. Това показва, че средната му скорост на движение е била над 150 км/ч.

Когато полицаите му поискали документите, мъжът любезно си признал, че е сбъркал. Обяснил, че колата е на неговия началник, който му наредил да я докара в България възможно най-бързо, независимо от глобите и проблемите.

Мъжът е изправен на съд по бързото производство, а съдията се смилил над него, като му наложил две глоби от 60 и от 70 евро. След като платил глобите мъжът бил освободен да продължи пътуването си.

Share this post

Call Now Button