„Мисия безопасност“

Законът за движение по пътищата е най-често променяният закон у нас. Водачите, сдобили се със СУМПС преди години не разполагат с актуални знания на пътя, а преиздаването на шофьорските книжки не изисква проверка на знанията.

В тази връзка Българската асоциация на пострадали при катастрофи /БАЗК/ стартира кампания под наслов „Мисия Безопасност“, която има за цел  да опресни и актуализира знанията на водачите на МПС.

„Мисия безопасност“ е насочена към практикуващи шофьори, на които ще бъдат предоставени безплатни теоретични курсове, за опресняване на знанията

и запознаване с новите правила от закона, като в курса при интерес или желание могат да се включат и хора без придобита правоспособност за управление на МПС. Курсовете ще се провеждат всяка събота в учебните центрове на Автошкола „Василеви“,  в зала за професионално обучение на курсисти. Лекциите ще се водят от лицензирани преподаватели. Участие като лектори ще вземат и полицаи от Пътна полиция.

Ето някои от темите, които се дискутират в курса:

Употреба на алкохол и шофиране; Скорост; Използване на обезопасителни колани и седалки за деца; Дефиниране на проблема с големия брой ПТП в България и защо е важно да говорим на тази тема; Действия при опасни ситуации на пътя – пукане на гума, аквапланинг, пожар, укрепване на товари; Задължения на водача при ПТП; Новите моменти в ЗДвП; Решаване на актуални листовки и други.

 

Курсът е безплатен и няма ограничения в записването.

Всеки, който желае  да се запише за безплатно обучение за опресняване и актуализиране на знанията за безопасно движение по пътищата, трябва да попълни регистрационната форма тук.

Share this post

Call Now Button