Акция “С колан в автобуса”

Провокирани от последните няколко трагични случая на загинали и ранени пътници в автобуси, ние от Българска асоциация на пострадали при катастрофи бихме искали да припомним на обществото безспорните ползи и защита, които ни дава предпазния колан в превозното средство. В тази връзка непосредствено преди обичайните пътувания по официалните майски празници организираме информационна кампания, насочена към пътниците в автобуси от междуградските линии. Реализирането на кампанията включва предоставянето на образователни печатни материали на пътуващите с автобуси от Централна автогара в София и уведомяването за задълженията им от контролните органи.

На 04.05.2018 г. заедно със служители от столичния КАТ съветвахме пътниците в автобусите, тръгващи от Централната автогара в столицата да поставят предпазните колани, като раздавахме и информационни листовки.

Впечатленията ни от проведената акция бяха много позитивни. На първо място автобусите на всички превозвачи, потеглящи от автогарата, бяха оборудвани с колани, а след това пътуващите приеха сериозно нашите съвети за безопасно пътуване и поставяха веднага своите колани.

Ние оставаме с надежда, че сме успели да посеем семената на трайна добра практика за безопасно пътуване в автобусите и намаляване броя на пострадалите при евентуални инциденти.

Share this post

Call Now Button