БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ
0700 17 112

В ИЗТОЧНА ЕВРОПА Е НАЙ-ОПАСНО

Нова статистика за броя на загиналите в пътнотранспортни произшествия показва: пътищата в Източна Европа са изключително опасни. В България един на всеки десет хиляди души загива в катастрофа.

Пътуването по шосетата в България е опасно: 708 души са загиналите през 2016 г. в пътнотранспортни произшествия. Съпоставено с населението на източноевропейската държава от 7,2 милиона жители, това прави точно 99 загинали в катастрофи на един милион души – отрицателен рекорд в Европа.

Единствено в Румъния рискът да загинете в катастрофа е подобно близък (97). Докато Германия (39) се намира в средата на статистиката, Швейцария и Норвегия (26) заемат първото място. В Швеция (27), Дания и Холандия (37) по пътищата е по-сигурно в сравнение с Германия. При оценката си на изминалите години неправителствената организация ETSC (European Transport Safety Council) стига до разтърсващ резултат: само през последните три години – от 2013 до 2016 – броят на пътнотранспортните произшествия в Европейския съюз е спаднал само с 1 процент. Целта на ЕС броят на загиналите в катастрофи да бъде намален наполовина за периода от 2010 до 2020 няма как да бъде постигната.

 Източник: сп. Ауто Билд

 

 

Design by Ideas Lab developed by Kipo