“Робот-адвокат” спечели вече 160 000 дела по глоби за паркиране!

Студентът от Станфордския университет Джошуа Браудър създаде първият в света “робот-адвокат”. Програмата, написана от 19-годишния студент, е от типа виртуален събеседник – “чатбот” и е помогнала досега на автомобилисти да оспорят 160 000 глоби за неправилно паркиране във Великобритания и Щатите, спестявайки на пострадалите глоби за над четири милиона долара!

Идеята за разработката на “адвокат-робота” осенила Браудър след като получил 30 талона за неправилно паркиране в Лондон и околностите на метрополията.

Студентът се поразровил и разбрал, че процесът на жалба е доста прост и се извършва по елементарни шаблони.

Браудър решил да настрои изкуствения интелект така, че да подсказва на глобените как правилно да се жалват в различните ситуации, без да прибягват до услугата на адвокат. През 2014-а студентът пуска безплатния онлайн-сервиз DoNotPay.Желаещият да оспори глобата отговаря он-лайн на няколко въпроса, след което програмата определя дали има шанс за успех на жалбата. Ако програмата реши че обжалването има шансове за успех, дава съвети как да се попълнят съответните документи.В момента услугата DoNotPay е достъпна за автомобилистите в Лондон и Ню-Йорк. За 21 месеца програмата е обработила 250 000 случая на жалби, 160 000 от които /64%/ са били след това успешно спечелени в съда с оборване на глобите.Източник: Автопрес

Share this post